Så då var ytterligare en världscupsvecka avklarad. Den här gången befann vi oss i Slovenska Pokljuka. Vi anlände till hotellet i Bled, som ligger ca 30 minuter ifrån stadion, i måndags kväll. Väl på plats blev det en löptur på en timme.

Tisdagen bestod enbart av att hitta hotellets bästa internet samt en intern kamp mot Torstein och Jesper i mobilspel, det tar emot att erkänna att jag var sämst..

I onsdags blev första besöket på stadion som ligger på ungefär 1350 m.ö.h., lite höjd alltså. Vi körde ett kort pass med lite fart för att förbereda oss inför helgens tävlingar. Jag träffade alla 60 skott jag sköt, tror aldrig jag varit 100% under ett helt träningspass förut.

Torsdagen, alltså dagen innan första racet, var väldigt lugn. Jag körde lite klassiskt med skytte och i övrigt så var vi ett taggat gäng som laddade inför fredagens tävlingar!

Så kom äntligen första tävlingsdagen, sprint stod på programmet. Med startnr 48 så var taktiken att öppna lite lugnare än jag gjorde i Östersund, tror jag lyckades sådär. En bom i tävlingens 6:e skott, i övrigt felfritt gjorde att jag åkte in på en slutgiltig 30:e plats. Slagen med 53 sekunder av Fourcade som var snabbast för dagen i ren åktid, bra!

Med andra ord ett spännande utgångsläge inför jaktstarten. En jaktstart jag förmodligen sovit under om inte min rumskompis Torstein hade ställt klockan för att se till att jag skulle kliva ur sängen… 🙂 Nu klev jag bara upp 15 min senare än planerat! Skjutraden 0-1-1-1 är helt klart godkänd och med lite tyngre ben än i sprinten så hamnade jag på en 35:e plats tillslut. Med andra ord har jag fixat världscuppoäng i alla mina fyra starter hittills!

På stafetten gjorde jag en bra prestation, använde ett extraskott i liggande men fyllde i stående. 4:e tid på min sträcka. Tyvärr för laget blev vi diskade efter att Jesper glömt märka skidorna innan start. Sånt som kan hända i stridens hetta 🙂

Idag är det måndag och dagen har spenderats i minibuss. Nu är vi äntligen framme i Nove Mesto, Tjeckien för sista världscupen innan juluppehållet. Ryktet säger att det förväntas komma 120 000 (!) åskådare fördelat på fyra dagar, det blir något alldeles extra! Tävlingarna drar igång på torsdag kväll med sprint.

Håll tummarna!! 🙂