Nu är jag återigen hemma i Sollefteå efter vår tredje landslagssamling för säsongen. Den här gången befann vi oss i Tour de France terräng i den lilla franska alpbyn Le Grand-Bornand. Vi reste ner i måndags för en vecka sedan och allt gick smärtfritt bortsett från att min väska med kläder fastnade någonstans på vägen, den kom istället två dagar senare men träningen gick att bedriva smärtfritt ändå 🙂

Fokuset på det här lägret var jakten på höjdmeter, och vi fick ihop en hel del. Ungefär 11 000, framförallt på cykel och rullskidor. Veckan bestod av ungefär 25 timmars träning och tre riktigt hårda pass på rullskidor, bland annat ett backrace uppför Col de la Colombiére. Jag är riktigt nöjd med träningen så här långt, jag känner att jag gör framsteg hela tiden och njuter av att träna i fint väder 🙂 På lördag går Tour de France förbi Col de la Colombiére och några av de andra topparna vi tränat i, synd att vi inte är kvar då men blir kul att se på Eurosport.

Jag är nu hemma i en vecka innan vi åker till vårt västra grannland Norge för att delta på Blinkfestivalen där. En helg bestående av rullskidskyttetävlingar med bästa möjliga motstånd i form av norska landslaget med bröderna Bö i spetsen samt flera landslagsåkare från Tyskland, Frankrike, USA m.m. Självklart får man inte räkna bort mina egna landslagskollegor heller 😉 Efter Norgetrippen sätter vi oss direkt i minibussarna för att åka till värmländska Torsby för en veckas läger där.

Med andra ord så går det ingen nöd på mig.. Ha det! 😀