Godmorgon Sverige! Här kommer ett sent blogginlägg skrivet från mitt hotellrum i kommande OS-staden Pyeongchang, Sydkorea. Efter tävlingarna i Antholz så var jag på hemmaplan ett par dagar innan vi åkte ner till Rupholding för pre-camp in mot VM. Ett bra läger där vi tillsammans fick ladda i lugn och ro inför kommande VM i Hochfilzen. Träningen bestod av mycket fart men inte så många timmar och min form blev bättre och bättre för varje pass.

Hochfilzen bjöd på grymt väder rakt igenom och vi alla var laddade för roliga tävlingar! Min VM-debut blev i sprinten. Efter att enbart bommat totalt ett skott i liggande på säsongens fyra första sprintar så drog jag tre bom den här gången, lägg därtill en ytterligare bom i stående och resultat blir inget vidare. En 76:e plats och därmed färdigtävlat för den helgen.

Efter några dagars lugnare träning så var jag otroligt taggad inför distansen, jag ville visa vad jag kan! 🙂 Åkningen var riktigt bra, jag upplever fortfarande att jag har svårt att veta vilket tempo jag ska hålla på 20 km, men jag lär mig.. Skytteraden 2-1-0-1 duger inte på ett VM och jag blev 52:a.

Stafetten skulle bli min sista insats i karriärens första VM och vi var riktigt taggade på att kunna utmana om en topp-6 placering. Tyvärr hade jag en riktigt dålig dag, varvade seg åkning med dåligt skytte och fick till och med besöka straffrundan.

Inför säsongen hade jag aldrig trott att jag skulle tävla på Senior-VM och jag är väldigt nöjd med att jag tog mig dit, men som alltid vill man prestera när man får chansen. Tyvärr lyckades jag inte den här gången. Jag tar med mig viktiga erfarenheter och siktar på bättre resultat nästa VM som avgörs i Östersund 2019!!

I måndags 07:30 lämnade vi hotellet i Hochfilzen för att ta den långa flygresan till Seoul via Peking. Ytterligare några timmar i buss och vi var framme vid 16-tiden på tisdagen. Redan på onsdagen drog vi igång med dubbla träningspass och det är först nu på fredag eftermiddag som jetlagen börjar släppa, trots att jag så kaxigt innan sa att jag aldrig blir jetlaggad.. 🙂 För-OS tävlingarna drar igång här om en vecka med sprint. 9 världscupslopp kvar den här säsongen, och jag är sjukt taggad!!

Jag kastar in någon bild.. Ha det gott! 🙂

VM-distans Foto: Guillaume Favre

VM-stafett

Delar rum med Torstein dessa dagar i Pyeongchang