I måndags var det resdag och som Biffen lite fyndigt sa så lämnade vi Rainpolding för italienska Sunholtz. Ständigt snöande Rupholding har bytts ut mot Antholz där solen aldrig verkar gå ner.

Tävlingarna i Ruhpolding visade att jag är i fortsatt bra åkform trots hård träning kring jul. I de inledande stafetterna visade vi prov på en riktigt bra laginsats och åkte in på en 6:e plats. Vilket är bästa placeringen ett svenskt herrlag haft på tre år!! Topp-6 innebar också att vi fick gå på prisceremonin på kvällen, min första i världscupssammanhang, men visst blir man sugen på att få uppleva det fler gånger 🙂

I sprinten varvade jag bra åkning med 1-1 i skytte, bra skytte även om det inte räcker jättelångt på den här nivån. 36:e plats och nya VC-poäng är jag nöjd med. Jag var taggad till jaktstarten dagen efter men lyckades inte hålla ihop det. Med 7 bom så får jag räkna med att åka neråt i listan. Mitt första lopp utan poäng med andra ord.

Nu är vi som sagt på plats i Antholtz. Solen skiner och jag är taggad till tusen. På fredag drar tävlingarna igång med distans, min första i världscupen. Det blir mina första tävlingar på sån här hög höjd också. Stadion ligger på ca 1700 m.ö.h. Med andra ord så kommer jag åka hem med nya erfarenheter i ryggsäcken efter helgens tävlingar!

/Sebbe

PS: Jag hade bjudit på någon cool bild om inte det italienska nätverket varit så himla segt…