Hej på er!

Det verkar som att inläggen här på hemsidan blir mer och mer sällan. Men nu kommer i alla fall ett litet längre inlägg, med mer bilder än normalt dessutom 🙂

Sist jag skrev så var vi på plats i Sydkorea och laddade inför tävlingarna som skulle hållas på samma spår som OS-tävlingarna nästa år. Resultatmässigt blev tävlingarna mediokra för min del, bra åkning men dåligt skytte, så som det är i skidskytte ibland. Hur som helst så älskade jag banorna och jag vet att spåren i Pyeongchang kommer att dyka upp i huvudet ett flertal gånger under sommaren och höstens träning.

Hanna, Emma och Johannes njuter av Koreans Barbecue i Seoul

Efter Pyeongchang tävlingarna så väntade en lång resa till finska Juensuu för fortsatta tävlingar. För min del blev det tre fina tävlingar. 25:a i sprint, 26:a i jaktstart och en fin stafettsträcka.

Skyttet lossnade äntligen på plats i Finland

Tiden går fort när man har roligt och efter tävlingarna i Finland så var det dags för världscupsavslutningen i Oslo. Det kändes i både huvud och knopp att jag haft en lång säsong och att allt resande hade slitit, men jag var taggad till tusen att få till en bra avslutning. Med tre bom i sprinten så slutade jag 54:a, ryckte upp mig på jaktstarten och fick avsluta säsongen med att ta världscuppoäng tack vare en 39:e plats.

En glad överraskning var att jag tilldelades priset IBU Rookie of the Year som den skidskytt i år som tagit flest poäng i sin debutsäsong. Ännu roligare blev det genom att Hanna fick samma pris, svenskt skidskytte är verkligen på gång! 🙂 IBU skrev en artikel om detta och för den som vill läsa det så klicka här!

Foto: Nordic Focus

Världscupssäsongen var därmed slut och jag kunde summera en säsong som varit helt över förväntan. Jag har lärt mig massor, utvecklats och haft riktigt roligt på vägen!

Efter Oslo så var det egentligen bara att åka hem och packa väskan för nästa trip, den här gången ner till Lima för SM. Nytt för i år var att Singel-mix var med på programmet, det var en rolig upplevelse då jag aldrig kört det förut. Jag och Victoria lyckades ta hem ett JSM-guld till I 21 och Sollefteå. Dagen efter gick jag en hård kamp mot Fredrik och Peppe på sprinten, jag lyckades dra längsta strået och vann med 13 sekunder. På efterföljande jaktstart så fick jag dock se mig slagen och knep ett brons efter Fredrik och Peppe. SM avslutades med stafetter där jag tillsammans med Mattias och Johan lyckades ta I 21 IF till en slutgiltig 5:e plats.

Säsongens sista tävlingar blev traditionsenligt utan bössa på ryggen. Jag lyckades vinna både sprinten och masstarten över 31 km i tuff juniorkonkurrens. Känns kul att få avsluta säsongen med två segrar, och i längdskidor var det dessutom mina sista juniortävlingar, tillskillnad från skidskytte där jag är junior i ett år till.

Prispallen i masstartsloppet i Bruksvallarna. Foto: Thord Eric Nilsson

Nu blir det någon vecka utan träningsplan, med andra ord, är det fint väder ute så kanske jag tränar litegrann, annars inte. Sen drar det igång på allvar igen 1:a maj. Maj innehåller också dubbla läger, ett på Kreta tillsammans med SOK och sedan direkt till Cypern med landslaget. Jag hoppas på mycket cykel och mycket sol! 🙂

Jag avslutar inlägget med att kasta in några blandade bilder från säsongen som varit och lovar att uppdatera bloggen med tätare intervall i framtiden.

Tack till alla som hejar på mig! 

Jesper och jag efter målgång Foto: Bildbyrån

Tre taggade killar i Antholz, Fredrik alltid lika koncentrerad när han kör

Foto: Niko Jouhkimainen

Wolfgang och jag under ett av hans pepp-talk. Foto: Andreas Olsen

Mina bästa resultat blev en 13:e och 18:e plats i Nove Mesto. Foto: Jiří Zaňát Photography

Mäktigt skarpass i Hochfilzen, dock en och en annan väg som behövde passeras