Nu var det länge sedan jag skrev något här, och mycket har hänt sedan vi drog igång vårt snöläger på fina Idre Fjäll. Det var ett mycket bra läger som också hade mer sparring än vanligt då vi körde ihop med U-laget den här gången. Tuff träning blev det och inte lugnare blev det när jag kom hem. Efter lägret så åkte jag till Östersund och fortsatte en tuff tävlingsperiod som avslutades med den nationella premiären i skidskytte.

Jag ställde upp på kortdistansen, åkte helt okej och sköt 1-1-0-3. För mycket bom med andra ord och en slutgiltig 7:e plats i något som kan vara en av de största startfälten i en nationell skidskyttetävling någonsin. Mycket kul!

Jag och Jepser under ett intervallpass. Foto: Håkan Blidberg

Jag och Jesper under ett intervallpass. Foto: Håkan Blidberg

Foto: Håkan Blidberg

Foto: Håkan Blidberg

Efter tävlingarna så åkte jag hem till Sollefteå ett par dagar för att ladda batterierna innan jag återvände hit till Östersund igen för samling med världscupslaget. Jag är uttagen till att köra sprinten på lördag och har tränat väldigt lugnt den senaste veckan, skönt men lite ovant att ha så mycket tid över till annat, det har blivit en hel del serier och film.

Det är svårt att inte bli inspirerad av alla fina prestationer vi som lag har gjort i inledningen på den här veckan. Två topp-10 placeringar leverade av Hanna och Fredrik och båda stafetterna slutade topp-6. Kul! Jag ser fram emot min debut i övermorgon, att få starta i världscupen är något jag drömt om som liten, och nu ska jag få uppfylla den drömmen.

Hoppas jag ser dig på läktaren på lördag! 🙂