Hus och trädgård

Ljusa idéer till ditt hem


Människan fungerar som bäst när det är ljust. Hjärnan är inställd på att orka mer och den kan vid dagsljus tänka bättre.

Kroppens sömnhormon melatonin minskar vid dagsljus. Därav så ökar utsöndringen av hormonet kortisol som gör oss mer vakna och pigga.

För lite ljus kan göra oss deprimerade och ljusterapi har sedan länge använts inom både sjukvården och barnomsorgen.

På en del arbetsplatser så används olika former av belysning för att framkalla det rätta arbetsklimatet. Och ett bra belysningssystem ökar både välbefinnandet och koncentrationen. 

Slutsatsen av detta är att ljussättningen hemma är lika betydelsefull för vårt välmående som det naturliga ljuset utomhus.

Fördelar med att köpa belysning på nätet  

En funktionell belysning kräver ett flertal ljuskällor i ett rum. En underbar ljuskälla, som även fungerar som en inredningsdetalj, är anpassningsbar och fungerar bra i alla miljöer är bordslampan. Med den kan du punktbelysa och placera i olika höjder och skapa fantastiska sken med olika färger och styrkor. Då vi ska utöka vårt hem med ett antal främjande belysningsalternativ så är det en fördel att kunna granska och jämföra i lugn och ro, så köp bordslampor online för att spara både tid och pengar.

Där finns ett större utbud, ofta till ett konkurrenskraftigt pris. Du sparar tid då du kan beställa hemifrån och kundservicen är både snabb och effektiv. Många företag har chatfunktion då du kan få svar direkt, vilket är smidigt.

Smart ljussättning

I en stressad vardag så vill vi komma hem till en plats vi kan må bra och samla energi. Det kan handla om att vi vill vistas i en miljö med härliga ljuskällor som gör oss glada, eller få krypa ner i en fåtölj i den mysiga hörnan. Eller så kan det vara så att vi arbetar hemifrån, vilket har blivit allt vanligare och det kräver belysning som håller oss pigga och vakna hela dagen.

Vardagsrummet – flera olika ljuskällor rekommenderas då du lätt kan ändra om och justera då dagen blir till kväll. Dimmer rekommenderas för att kunna ljustera myskänslan efter humör och tid på dygnet.

Köket – Viktigt med belysning över särskilt arbetsytor och bänkar. Här fungerar spotlights bra då de kan punktbelysa utvalda ytor såsom diskbänk, skåp, väggar, föremål och detaljer. De kan skapa snygga effekter till ditt kök.

Badrummet – spotlights ger fin effekt ovanför exempelvis handfat, väggar, skåp, toastol. De ger intressanta skuggor och ljuseffekter. En dimmer är här ett bra alternativ då du ibland önskar starkare ljus men ibland önskar en avkopplande stund i duschen eller i badkaret.

Sovrummet – Här kanske det önskas en mysig belysning och därav återkommer den eftertraktade dimmern, vilken är en bra lösning då man vill reglera ljuset på ett fint sätt. Riktat ljus på gardiner lyfter fram detaljer, och att satsa på funktionsljus riktad mot klädförvaring och speglar kan vara praktiskt, men även här vill man kunna dämpa med en dimmer efter behov.

Återigen så lyfts den smidiga, flyttbara, oändligt förändringsbara och effektfulla bordslampan fram! Man kan aldrig få nog av dem så köp bordslampor online!