hängmatta
Hus och trädgård

Tips för dig som är sugen på att köpa en hängmatta

En hängmatta, det är ofta starkt förknippat med sommarlov, semester, långa, lata dagar i värmen och att bara ha det skönt. Kanske det är så att du längtar efter att ha en hängmatta att kunna koppla av i, dag efter dag? Om det är så att du vill köpa dig en hängmatta online, så finns det först en del saker att fundera över. Det så att du faktiskt hittar den där hängmatta som passar dig och dina behov!

I dag är det ju så att det finns en massa varianter av hängmattor, samt att det även finns hängstolar och hammockar och så vidare. Hängmattor finns idag i en massa olika material, olika färger, olika storlekar och för olika ändamål. Det finns hängmattor för utomhusbruk, hängmattor för camping samt hängmattor att ha inne. 

Det du bör fundera på inför valet av hängmatta, det är var den ska hänga, hur den ska hänga, samt vad för modell det är du är ute efter. Ska den vara i nät, eller helt tyg? Ska det vara en enkel variant eller en mer avancerad? Ska du vara ensam i den, eller ska ni vara flera som delar på den?

Det vanliga är ju att ha en hängmatta mellan två träd, men det finns även hängmatta med stativ och hängmatta med ställning. 

Var ska du sätta upp din hängmatta?

Eftersom att det idag finns så många varianter av hängmattor att välja på, så finns det en som passar alla. Det är inte så svårt att hitta en hängmatta som passar just dig. Fundera först över var du vill ha den. Finns det träd där eller är det ett måste att hänga upp den på annat sätt? Du kanske vill ha den på din terrass eller på bryggan nere vid sjön? Om det inte finns träd, så kan den fästas i stolpar, eller så ser du till att köpa till en bra ställning eller ett stativ till den. Är det mellan träd den ska sitta, se till att träden är tillräckligt starka för din vikt. 

Ska du satsa på att ha din hängmatta inomhus? Då är det bra att ha ett ställe där du kan fästa den i, så som i väggen eller i takbjälkarna. 

Hitta en bra hängmatta

Det är idag enkelt att hitta en hängmatta online. Men om du vill provligga hängmattor, gå till en butik som säljer dem. Det kan vara smart att testa på att lägga dig i olika hängmattor före du köper en. Bland de hängmattor som finns att köpa idag har du till exempelvis den brasilianska hängmattan som kommer med eller utan spridare. En annan variant är den colombianska hängmattan, som oftast har en öppen upphängningsögla. Föredrar du en hängmatta med vadderat tyg, så är det den amerikanska hängmattan som kan passa dig. Om du vill ha en hängmatta i nät, så ska du satsa på den mexikanska hängmattan.

Om du tänker att du ska kunna ta med dig din hängmatta, för att till exempelvis campa med den, så välj då en modell som passar för just det. 

Kommentarer inaktiverade för Tips för dig som är sugen på att köpa en hängmatta